SAMSUN / CANİK - Başalan Cumhuriyet İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Okulumuzda geleneksel oyunlar Sandalye kapmaca,halat çekme,çuvalyarışı,yumurta taşıma yarışı,körebe, çelik çomak, beş taş vb.) şenlikleri düzenlendi.

23 Nisan Etkinlikleri kapsamında Şenlik düzenlenerek bu şenlik içerisinde geleneksel oyunlarımız oynandı.

Yarışmalarda birinci olanlara hediyeler verildi.

Geleneksel oyunlarımız çocuklarımıza hatırlatılarak geçmişte oynanan oyunlar unutulmamış oldu.

Nis

Ramazan ayında okulumuzun girişinde pano hazırlanmış olup Kadir Gecesi anma anlamında da

yine okuldaki öğrencilerimizin dikkatini çeken panolar oluşturularak günün anlamına ve önemine dikkat çekildi.

Okul ilahi koromuz ise ilahi sunumu gerçekleştirdiler.

Ayırca öğrencilerimize Ramazan ayı ve kadir gecesi konulu soru cevap yarışması düzenlendi

ve sorulara doğru cevap veren öğrencilerimize hediyeler verildi.

Nis

Başalan cumhuriyet imam hatiop ortaokulu öğretmenlerimize yönelik ;

E-okul, MEBBİS, EBA uygulamaları, dogm.meb.gov.tr, religiouseducation.meb.gov.tr,

dinogretimi.meb.gov.tr, dkab.meb.gov.tr, dinogretimiokullar.meb.gov.tr, hafiz.meb.gov.tr,

dogm.eba.gov.tr gibi web siteleri incelemesi eğitim verildi.

Öğretmenlerin sorularına cevaplar verilerek eğitim tamamlandı.

Nis

Okullarda U düzenine uygun ve ses sistemi olan Kur'an Okuma Odaları oluşturuldu.

Okuma odası olarak okulumuzun 8A/İHO sınıfında U düzeninde sınıf oturma düzeni ile okuma odası oluşturuldu.

Nis

Akademik rehberlik çalışmaları doğrultusunda lise / üniversite tanıtımları olan bilgilendirme faaliyetleri sanal tur

veya gezi kapsamında Canik ilçemizde yer alan Canik Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Borsa İstanbul,Fen Lisesi

okullarını ziyaret gerçekleştirildi. Lise tanıtımları okulların rehber öğretmenlerinin bina içersini tanıtımı, okul hakkındaki

bilgilendirmeler ve ikramlar ile sona erdi. Birçok öğrencinin  tercih olarak, gezilen liselerden özellikle

İmam Hatip lisesine yönelimleri arttı.

Nis

AKADEMİK GELİŞİM VE KARİYER PLANLAMA KAPSAMINDA OKULUMUZDA İMKANLAR ÖLÇÜSÜNDE ''YAZAR BULUŞMASI'' GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ÖĞRENCİLERE YAZARLIK HAKKINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI.

YAZARIMIZ FIRAT SERHAT ÇAĞIRAN ÖĞRENCİLERE YAZMIŞ OLDUĞU ESERİ 90'I TANITTI VE ÖĞRENCİLERE KİTAP HEDİYE ETTİ.

GELECEKTE YAZAR OLMAK İSTEYENLERE TAVSİYELERDE BULUNDU.

Mrt

Millî ve manevi değerler kapsamında Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı, başta olmak üzere şühedayı anma programları düzenlendi. Sınıflarda Çanakkale zaferinin önemini anlatan sunum ve filmler gerçekleştirildi.Okul panolarıında günün anlam ve önemi tanıtıldı.

Mrt

Okullarda "Hayırda Yarışanlar Etkinliği" düzenlendi. Bu sayede akran çocuklar arasındaki iletişim kuvvetlendirilerek, iyilik yaygınlaştırııldı.

İhh kapsamında sınıflarımızda yardım kutuları yerleştirildi.Yetim çocuklar için yardım toplandı.

Depremden etkilenen vatandaşlarımıza konteyner alımı için yardım kampanyası başlatıldı.

Depremden etkilenen vatandaşlarımız kermes düzenlendi ve yardım kolileri hazırlandı.

Mrt

OKUL BAHÇEMİZE FİDAN DİKİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ. ORMAN HAFTASI KAPSAMINDA FİDAN DİKİMİ ÖĞRENCİLER TARAFINDAN SEVİLEREK ORGANİZE EDİLDİ.ÖĞRETMENLERİMİZ VE ÖĞRENCİLER EŞLİĞİNDE FAALİYET GÖNÜLLÜLÜK ESASI ÜZERİNE TAMAMLANDI.

OKULUMUZDA ÖĞRENCİLERE YÖNELİK SATRANÇ TURNUVASI DÜZENLENDİ.